Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 1 maart 2022

Uitnodiging uitreiking duurzaamheidsprijs 2 maart in Dalfsen

Tweede-Kamerlid Kiki Hagen reikt D66 Vechtdal duurzaamheidsprijs uit 

D66 Tweede-Kamerlid Kiki Hagen reikt op woensdag 2 maart om 20.00 in het Oude Station in Dalfsen de Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs uit. Kom je ook om deze waardering voor een duurzaam bedrijf of organisatie in de regio Vechtdal mee te maken? Wil je daarnaast ook met Kiki Hagen in gesprek over onderwerpen uit haar portefeuille: middelbaar beroepsonderwijs (mbo), groen onderwijs, leven lang ontwikkelen, milieu en circulaire economie? Of gewoon, naast deze twee activiteiten ook elkaar weer eens in het echt ontmoeten?

Weet je van harte uitgenodigd: 2 maart, 20.00, Oude Station Dalfsen

Een van de genomineerden: De Reestlandhoeve, Balkbrug, van de website: ‘In de landbouw was er in die tijd (2001), geen enkele tak winstgevend. De wijnbouw stond in Nederland nog in de kinderschoenen. In 2003 gingen de eerste wijnstokken de grond in op de Reestlandhoeve.’ In juni 2018 werd de Reestlandhoeve het eerste B Corp gecertificeerde Nederlandse wijn- en zorgbedrijf: ‘Dit keurmerk toont aan dat we niet alleen meerwaarde leveren op het gebied van duurzaamheid maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied. Met dit keurmerk zijn we onderdeel geworden van een internationale beweging van duurzame, transparante en sociaal-maatschappelijk betrokken bedrijven die streven naar een betere wereld. Als klant ben je er zeker van dat een bedrijf met dit keurmerk sociaal-maatschappelijk en duurzaam bezig is.’

Het Tweede Kamerlid: Kiki Hagen (35) is sinds maart 2021 lid van de Tweede Kamer voor D66. Ze heeft als slogan: ‘Kinderen moeten in vertrouwen gelukkig kunnen opgroeien.’ Goed onderwijs draagt bij aan gelijke kansen – dat is het credo van Kiki. Als 24-jarige stond ze voor de klas om hier een bijdrage aan te leveren, op het Obs Piet Mondriaan in Abcoude. Zij staat voor de kinderen en gaat voor maatwerk, waar de hedendaagse klassen juist gedomineerd worden door rendement en gemiddelden.

Op dezelfde leeftijd begon Kiki met het werk als raadslid. Na een periode als raadslid werd zij al snel wethouder met als portefeuille: onderwijs, jeugd(zorg), milieu, duurzaamheid en waterstaat. In deze rol kon zij écht verschil maken, want: ‘Als wij de klimaatverandering niet tegengaan, staat het water ons letterlijk aan de lippen’. Daarom zet Kiki volle bak in op innovatie, en zorgt zij ervoor dat iedereen een steentje bijdraagt.

Nu, als Tweede Kamerlid heeft ze het Middelbaar Beroepsonderwijs, groen onderwijs, Leven Lang Ontwikkelen, Milieu en de Circulaire economie in haar portefeuille.

 

Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs (ASD-prijs) van D66 Vechtdal

D66 Vechtdal (Dalfsen, Ommen, Hardenberg) lauwert sinds 2014 een organisatie of bedrijf uit het Vechtdal met de zogeheten Antoinette Stegeman-Drijber Duurzaamheidsprijs (ASD). De duurzaamheidsprijs van D66 Vechtdal is vernoemd naar Antoinette Stegeman-Drijber. Antoinette was vele jaren een prominent D66-er in Ommen en zeer actief in de gemeenteraad en op het gebied van duurzaamheid. Mede op haar initiatief werd eerder al een periodieke ‘Milieuprijs’ uitgereikt door D66 Ommen. Helaas is Antoinette in december 2013 veel te vroeg overleden. Om haar werk voor Ommen en haar inzet voor het milieu blijvend een plek te geven is de duurzaamheidsprijs van D66 Vechtdal sedert 2014, met instemming van haar echtgenoot, naar haar vernoemd.