Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 18 november 2018

Stadsgehoorzaal Kampen kraamkamer voor Els Borst Netwerk Overijssel

Tijdens het congres van D66 Overijssel op 17 november is het regionale Els Borst Netwerk van start gegaan. “We hebben een dochter gekregen”, zoals regiovoorzitter Trix van der Linden het formuleerde. De Stadsgehoorzaal van Kampen fungeerde zaterdag dus niet alleen als fraaie congreslocatie maar ook als kraamkamer. 

Het Els Borst Netwerk Overijssel wil vrouwen met ambitie in politiek of bestuur een steuntje in de rug geven door kennisdeling en netwerken in de hele provincie. Dat gebeurt door workshops, netwerksessies, werkbezoeken en andere activiteiten die nuttig, leerzaam en vooral ook leuk zijn. Het netwerk richt zich op de leden van D66, maar wie dat nog niet is, kan zich als aspirant-lid melden.

Annemieke Traag boegbeeld

Eerste voorzitter is Annemieke Traag, gedeputeerde bij de provincie Overijssel. “Ik vind het eervol om boegbeeld te zijn voor EBN Overijssel. Ik zet me al heel lang in om meer vrouwen in de politiek te krijgen, dus dit past helemaal bij me.” De andere leden van het bestuur zijn Aukelien van Nijen uit Zwolle, regiobestuurslid Selma Özkan, Margarita Jeliazkova (raadslid in Enschede), Vera Leonhart uit Hengelo en Monique van Saane (raadslid in Almelo). Zij gaan binnenkort aan de slag om een programma voor 2019 uit te werken.

Ambassadeurs

Mede-initiatiefnemer Marion Wichard (afdelingsvoorzitter D66 Kampen) zal vanaf de zijlijn het EBN Overijssel blijven volgen en steunen. “Ik ben ambassadeur voor het landelijke Els Borst Netwerk, net als Rineke Gieske uit Almelo. Samen houden we de link naar het landelijke netwerk levend, en proberen we onze kennis en ervaring, en natuurlijk ons eigen netwerk in te brengen om vrouwen te empoweren en zichtbaarder te maken.”

Aanmelden

Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich melden bij secretaris Aukelien van Nijen via www.overijssel.d66.nl/ebn. Wie nog geen lid is van D66, kan vrijblijvend een keer komen kennismaken.

vlnr het bestuur van Els Borst Netwerk Overijssel: Selma Özkan, Monique van Saane, Margarita Jeliazkova, Aukelien van Nijen en Annemieke Traag, geflankeerd door Rob Jetten, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Bestuurslid Vera Leonhart ontbreekt op de foto.