Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 augustus 2011

Politiek tijdens het reces

Ook tijdens het zomerreces gaat de politiek gewoon door, desnoods op de meest vreemde plekken. Zo heeft Statenlid Thomas Walder tijdens popfestival Lowlands een ontmoeting gehad met museumdirecteur Ralph Keuning van de Fundatie. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De ontmoeting vond plaats bij het kunstwerk 'Rawsome!' van Ronald Westerhuis, een opvallende vier meter hoge roestvrijstalen bol met spiegels. Deze blikvanger is te zien op de komende drie edities van Lowlands en krijgt een permanente plek in de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis.

Museumdirecteur Ralph Keuning en Statenlid Thomas Walder hebben onder andere gesproken over het maatschappelijk rendement van investeringen in kunst en cultuur en het belang van kunst en cultuur voor o.a. het vestigingsklimaat en (dag)toerisme.

Ralph Keuning (links) en Thomas Walder (rechts). Foto: Anne Schoenmakers

De Fundatie is het grootste museum van Overijssel en bekleedt in toenemende mate een grote interregionale rol. Om de potentie van dit museum optimaal te benutten wordt de Fundatie in Zwolle binnenkort uitgebreid. Hiervoor heeft de provincie Overijssel in de vorige Statenperiode 5 miljoen euro beschikbaar gesteld.