Steun ons en help Nederland vooruit

Vertrouwenspersoon

marjolein rikmenspoelEven voorstellen: vertrouwenspersoon D66 Overijssel Marjolein Rikmenspoel

Wellicht herkennen jullie mijn naam nog, in de aanloop naar de vorige Statenverkiezingen (PS2015) heb ik twee jaar gefunctioneerd als regiosecretaris. Op dit moment vervul ik geen enkele functie binnen de partij, niet bestuurlijk en niet politiek. Uiteraard ben ik wel lid en deze rol is weer een stapje in de actieve richting.

Sinds 2014 ben ik werkzaam als geestelijk verzorger in de zorg, een functie waarin ik dagelijks met mensen vertrouwelijke en gevoelige gesprekken voer. Dit maakt dat ik ruime ervaring heb in het omgaan met heftige situaties en emoties. Ook leid ik geregeld een moreel beraad, waarin gesproken wordt over dilemma’s op de werkvloer. Al langer geleden ben ik afgestudeerd als jurist, waardoor ik goed weg weet met regels en ook analytisch een casus snel kan doorgronden. Een handige combinatie.
Maar wat maakt nu werkelijk iemand geschikt als vertrouwenspersoon? Integer zijn of willen zijn is een levenshouding, leven vanuit waarden van eerlijkheid en oprecht. Dat is een continue uitdaging. En in de politiek soms ook een spanningsveld. Ik wil mij graag inzetten voor integriteit binnen de partij en ik hoop het vertrouwen dat D66 Overijssel daarin naar mij uitspreekt waar te maken.

Marjolein is te bereiken via e-mail. Als je om wat voor reden dan ook graag een andere VP benadert, dan is dit uiteraard mogelijk.

Zie voor meer achtergrondinformatie over integriteit en contactgegevens van de vertrouwenspersonen: https://d66.nl/vereniging/integriteit-en-verantwoord-gedrag/

Laatst gewijzigd op 3 juni 2022