Steun ons en help Nederland vooruit

Magdalena Rennert

Fractiemedewerker

33 jaar

Tel: 06 47193231

“Kritische blik, politiek engagement”

Magdalena zag het levenslicht in Oostenrijk. Thuis was er altijd volop ruimte voor discussie en opinie. Als scholier was ze actief in het zogeheten Scholierenparlement en dat wekte haar enthousiasme voor politiek. Ze ontdekte al snel dat ze graag een andere taal wilde leren spreken en koos een internationale studie. Magdalena woont sinds 2006 in Nederland en is nu haar studie Europese Bestuurskunde aan het afronden. “Interessante materie, omdat het niet alleen gaat over bestuurskunde, maar ook over recht, economie en sociologie. Ik vind het erg boeiend om de werkwijze van de Europese Unie en tal van internationale organisaties integraal te bekijken.”

Engagement

Haar jeugd in Oostenrijk vormde de basis voor deze brede interesse. De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog dreunde nog na in haar familie. En dat vormde haar liberale gedachtengoed en de basis voor haar politieke engagement. Ze sloot zich aan bij D66 Enschede en was daar campagnecoördinator voor o.a. de verkiezingen voor Provinciale Staten: “Ik wil mij graag inzetten voor een sterk en saamhorig Europa”. Daarnaast heeft Magdalena een bijzondere liefde voor literatuur. Ze is erg geïnspireerd door de wereldberoemde quote:

“Many small people who in many small places do many small things can change the face of the world.”

Dit Afrikaanse gezegde staat niet alleen als graffiti op de Berlijnse muur, maar is ook bekend geworden door een van haar favoriete schrijvers, Stefan Zweig.

“Ik heb veel bewondering voor mijn oudere broers, zij hebben heel doelgericht hun eigen pad gekozen. Daarin zijn ze standvastig gebleven, ondanks tegenslagen. Inmiddels is een van hen succesvol als journalist en tevens prijswinnend schrijver van wetenschappelijke boeken, terwijl de ander zich naast zijn werk en een gezin van drie kinderen onvermoeibaar inzet voor tal van maatschappelijke doelen.

Kritisch

“Politieke ambities? Die heb ik zeker. Ik ben inmiddels geworteld in Twente en de Euregio Nederland/Duitsland en heb een bijzondere affiniteit met de EU. Ik ben een echte teamplayer, vind het leuk om dingen uit te zoeken en ben een goede sparringpartner. Sinds kort ben ik fractiemedewerker voor de Statenfractie van D66 Overijssel. Een boeiende job, waar ik veel kan leren over hoe de politieke wereld op dit niveau werkt. Het is leuk om de rode lijnen te ontdekken en als ‘controlfreak’ mijn steentje bij te dragen. Ik vind het interessant om te zien hoe zaken strategisch in elkaar zitten. Ik kan daarbij een kritische blik brengen. Vanwege mijn roots is immers niet alles vanzelfsprekend voor mij. Ik verheug me erop de ‘waaromvragen’ te stellen en mij enthousiast in te zetten om de fractie te ondersteunen en mede vorm te geven.”

Magdalena woont in Enschede en is getrouwd. Ze houdt van tuinieren, koken, bakken, muziek en zang.