Steun ons en help Nederland vooruit

Hans de Vries

Secretaris-Politiek

Wie ben ik

Ik ben geboren in 1955 in Zwolle waar ik nog steeds woon. Ik ben getrouwd, heb 2 zoons en 4 kleinkinderen. Sinds januari 2018 ben ik gestopt met mijn betaalde baan. Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij Achmea en zijn rechtsvoorgangers in verschillende management functies bij diverse bedrijfsonderdelen. Nu geniet ik van mijn prepensioen en heb tijd voor mijn kleinkinderen en hobby’s.  Omdat ik me altijd maatschappelijk ingezet heb doe ik dat nu ook met veel enthousiasme.

Mijn relatie met D66

Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit op een andere partij gestemd heb dan op D66. Lokaal heb ik mij eerst bestuurlijk voor de afdeling Zwolle ingezet en daarna als burgerraadslid. In 2010 was ik de lijsttrekker en van 2010 tot 2014 fractievoorzitter. Ik heb mij bewust niet voor een volgende periode kandidaat gesteld omdat ik meer een bestuurder dan een politicus ben. Momenteel ben ik lid van de PPC in Zwolle.

Met plezier zet ik me in voor de afdeling Overijssel in de functie van secretaris politiek. Hierbij heb ik meer afstand tot de plaatselijke politiek maar is het een uitdaging om zowel onze Statenfractie als de Overijsselse afdelingen te faciliteren

Hans de Vries is accounthouder voor de D66 afdelingen: Salland en Vechtdal