Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 januari 2019

Jaimi van Essen kiest voor wethouderschap

Jaimi van Essen, kandidaat nummer twee van D66 voor de verkiezingen van Provinciale Staten Overijssel, ziet af van een mogelijk statenlidmaatschap.

Van Essen wordt nl. per 1 maart a.s. wethouder in de gemeente Losser. Hij volgt partijgenoot Marcel Wildschut op, die vanwege zijn nieuwe (internationale) fulltime baan het wethouderschap niet langer kan combineren met zijn werk.

Net als Wildschut, zal Van Essen de functie van wethouder- na instemming van de gemeenteraad – voor 60 procent gaan vervullen. Dat is onverenigbaar met het statenlidmaatschap. “We hebben dan ook alle begrip voor dit besluit van Jaimi en wensen hem heel veel succes als wethouder toe,” vertelt Wybren Bakker, fractievoorzitter D66 Overijssel. Van Essen’s naam verschuift dan ook naar een plek als ‘lijstduwer’. Voor de kandidatenlijst van D66 betekent dit verder dat alle potentiële statenleden een plek opschuiven. Ondernemer Janarthanan Sundaram komt hiermee op plek twee en studente Kyra Selles staat vanaf nu derde.

Jaimi van Essen: ”Ik ben opgegroeid in Losser. Het is fantastisch om in deze gemeente, die me zeer aan het hart ligt, als wethouder aan de slag te mogen gaan.”

Van Essen wordt als raadslid in Losser opgevolgd door Ronald Ringenoldus.