Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 mei 2019

Blijvende inzet voor LBHTi noodzakelijk

Voorafgaand aan de Statenverkiezing 2019  is er op initiatief van D66 met vele partijen het Roze stembusakkoord Overijssel gesloten. Een akkoord waar D66 erg content mee is, in Overijssel moet het namelijk zo zijn dat iedereen zichzelf kan én mag zijn. De CU, SGP, PVV en ook Forum hebben dit stembusakkoord niet getekend.

 

Na inzet van D66 is Overijssel inmiddels enkele jaren een regenboogprovincie. Met partijen is beleid vastgesteld en voor de komende jaren is ook budget vrijgemaakt.

Wij willen door op de ingeslagen weg en eerder meer dan minder initiatieven ondersteunen. Nu twee van de onderhandelende fracties geen steun gaven aan het roze stembusakkoord kan uitvoering of extra inzet onder druk komen te staan. We wachten even af wat uit onderhandelingen komt.

Een tussentijdse rapportage vanuit Gedeputeerde Staten  is een goed moment om aan de hand van een agenderingsverzoek  wederom  te spreken over het LBHTi beleid. Welke initiatieven kunnen nog meer genomen worden om het beleid een boost te geven. Daar zal D66 ook de komende jaren zich immers voor in blijven zetten.