Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Najaarscongres D66 Overijssel

Zaterdag, 30 oktober 2021 in Holten

Na 1,5 jaar mogen we eindelijk weer fysiek bij elkaar komen. Daar maken we dan ook goed gebruik van! Het regiobestuur van D66 Overijssel nodigt je van harte uit voor het D66 Overijssel Najaarscongres op zaterdag ...

Na 1,5 jaar mogen we eindelijk weer fysiek bij elkaar komen. Daar maken we dan ook goed gebruik van!

Het regiobestuur van D66 Overijssel nodigt je van harte uit voor het D66 Overijssel Najaarscongres op zaterdag 30 oktober van 09.30 – 12.30 uur in het Kulturhus in Holten. Inloop is vanaf 09.00 uur. Nieuwe leden, of leden die voor het eerst komen ontvangt het regiobestuur graag persoonlijk om 09.00 uur. Ze geven je dan ook uitleg over de regio en het voorjaarscongres.

Het najaarscongres staat helemaal in het teken van de Gemeenteraadsverkiezingen. Er is een aansprekend programma met leuke gasten om alvast in de verkiezingsstemming te komen. Tweede Kamerleden Hanneke van der Werf en Romke de Jong zijn als spreker aanwezig.

Ook zijn er 4 workshops;

  • Gebiedsoverstijgende thema’s binnen Overijssel; met de Statenfractie. Jullie gaan met elkaar in gesprek over onder andere infra: hoe kun je samen zorgen voor bereikbaarheid in de provincie, zowel lokaal met de auto als gemeenteoverstijgend voor fiets, trein,  bus etc. Daar kun je als Gemeenteraadsfracties en Statenfractie samen sturen: als er lokaal wordt ingezet op fietsen, dan kan provincie dat ook weer stimuleren. Politiek samenwerken dus!
  • Workshop persberichten en social-media post schrijven door Gerben Wijnja. Hoe spreek je kiezers het best aan? Op welke wijze breng je jouw campagneboodschap goed over. Wat zijn de do’s & dont’s? Gerben vertelt het je allemaal in deze workshop. Je gaat ook actief aan de slag, want als je de kneepjes kent is het schrijven een klein kunstje. We hikken er dus te vaak onnodig tegen aan.
  • Creatief én effectief campagnevoeren door o.a. Niels Folgers en Edward Boon. Zij bieden je nieuwe ideeën om je lokale campagne vorm te geven. Zowel op gebied van inspirerende en effectieve campagne-acties of methodes, maar ook hoe je een goed campagneteam organiseert. Hoe werk je als campagneteam samen met het bestuur en vrijwilligers? En hoe gebruik je data om de juiste keuzes te maken?
  • Landelijke thema’s naar lokaal; workshop door Romke de Jong, Tweede kamerlid op het gebied van economische zaken, plattelandsgebieden, innovatie, toerisme en coronasteunpakketten. Romke neemt ons mee in de laatste kennis en ontwikkelingen op deze gebieden, maar gaat ook met jullie in gesprek hoe je deze thema’s lokaal kunt inzetten tijdens je campagne.

 

Aansluitend is het mogelijk om, voor eigen rekening á € 16,50, te blijven lunchen.

Meld je aan via onderstaand formulier.

ps: deze locatie hanteert de geldende coronaregels voor cultuur. Er wordt daarom bij de ingang om een geldige QR-code gevraagd. 

Aanmelding ARV

Algemeen formulier aanmelden ARV's.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

30 oktober

09.00

Kulturhus Holten