Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Najaars ARV

Zaterdag 26 oktober 2019, De Gasfabriek Deventer

Het regiobestuur nodigt je van harte uit voor de ARV op zaterdag 26 oktober aanstaande in De Gasfabriek te Deventer. Als hoofdspreker mogen we dan minister van Staat Winnie Zorgdrager verwelkomen. Wij hopen ook jou dan weer te ontmoeten en in gesprek te gaan onder genot van koffie of thee!

Programma / agenda ARV

12.30; Inloop

13.00; Welkomstwoord Trix van der Linden, voorzitter regiobestuur D66 Overijssel

13.05; Welkomstwoord Arjen Schuiling, afdelingsvoorzitter Deventer

13.10; Vaststellen agenda + notulen vorige ARV

13.15; Stemming vacature Regiobestuur

13.20; Presentatie evaluatiecommissie PS2019

13.30; Resultaten leden enquête

13.45; Introductie Marjolein Rikmenspoel, vertrouwenspersoon D66 Overijssel

14.00; Pauze

14.30; Winnie Sorgdrager, minister van Staat

15.50; Wybren Bakker, fractievoorzitter D66 Overijssel

16.00; Borrel

Winnie Sorgdrager 

Minister van Staat Winnie Sorgdrager is de hoofdspreker van onze ARV. Tijdens haar bijdrage zal ze ingaan op de democratische processen en vernieuwing hiervan. Vanuit haar eigen overtuigingen en ervaring heeft Winnie hier een uitgesproken mening over, maar ze zal deze onderwerpen ook belichten vanuit het perspectief van de mensenrechten en de resultaten van de commissie Remkes. Aansluitend is er ruim gelegenheid voor vragen en/of discussie.

Aanmelden kan via email.

—————–

Ochtendsessies

Tijdens deze ARV worden er ook diverse ochtendsessies georganiseerd, welke wij van harte aanbevelen. De ochtendsessies zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur. Aansluitend is het mogelijk om voor eigen rekening ( € 10,00 ) gebruik te maken van het lunchbuffet in De Gasfabriek.

Statenfractie D66 Overijssel; politiek & jongeren

Statenlid Kyra Selles gaat in gesprek met en over jongeren in de politiek. We smullen van politieke series zoals House of Cards. Toch geeft meer dan de helft van de jongeren tussen de 15 en 25 aan geen interesse te hebben in de politiek. Het roept veel vragen op. Waarom is die interesse in de politiek zo laag bij jongeren? Hebben jongeren misschien hun eigen vertegenwoordigers nodig?

Landelijk Campagneteam; vooruitblik naar campagne in 2021 en 2022
Om met TK2021 en GR2022 verkiezingen te winnen moeten we nu aan de slag. En dat kunnen we door samen te werken. We zijn benieuwd naar jouw ideeën en frisse blik. Ga jij met ons de uitdaging aan en werk je mee voor winst in de komende jaren? Kom naar de sessie met het landelijk campagneteam.

Intervisiebijeenkomst raadsleden en wethouders en RES

Dit is een besloten bijeenkomst voor gemeenteraadsleden en wethouders. Het eerste uur zal in het teken staan van intervisie. In het tweede uur zal gesproken over de Regionale Energie Strategieën (RES). Een separate uitnodiging volgt.

Regiobestuur D66 Overijssel 

Dit is een besloten bijeenkomst voor voorzitters van de afdelingsbesturen binnen Overijssel. Het regiobestuur zal met afdelingsvoorzitters in gesprek gaan over het versterken van de samenwerkingen met en tussen de afdelingen.

Aanmelden kan via email.

26 oktober

12:30

De Gasfabriek
Zutphenseweg 6b, 7418 AJ Deventer